Little get to know me

A FEMINIST is anyone who recognizes the equality and full humanity of women and men.

— Gloria Steinem

Ik ben feministisch opgevoed. Mijn oma werd met een spijkerbroek naar school gestuurd, en heeft leren zwemmen. Wat in die tijd not done was. Dus je kan wel zeggen dat het in mijn genen zit. Aangezien ze mijn mama, meter en nonkel ook heeft meegegeven dat een vrouw best sterk in haar schoenen kan staan.

Mijn mama heeft me altijd verteld dat ik niet moest onder doen voor de jongens. Want ik was een sterk individu. En dat geloofde ik ook. Zo besloot ik zelfs om naar een school te gaan waar het merendeel aan jongens zat. Ik ben 3 jaar het enige meisje in mijn klas geweest. En in het laatste jaar was ik zelf het enige meisje van dat jaar.
Soms was dit niet altijd even gemakkelijk want sommige mensen vonden dit maar een raar concept; een meisje bij alleen maar jongens.

Ik heb er al veel verwijten voor naar mijn kop gesmeten gekregen. En waarom? Omdat ik gewoon makkelijker kan omgaan met jongens dan met meisjes? Geen idee. Soms vraag ik me zelfs af of het nog wel van deze tijd is om zo bevooroordeeld te zijn. Alsof een vrouw/meisje al het recht op respect verliest door dat ze met mannen/jongens omgaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s