Het stereotype: feministe

You don’t have to be anti-man to be pro-woman

— Jane Galvin Lewis

In de klas kregen mijn klasgenoten en ik een artikel te zien over een feministe. En direct begonnen mijn klasgenoten “Ik zie het al voor mij zo een lesbische vrouw die Karen heet, met kort rood haar dat ergens is opgeschoren. En die denkt dat vrouwen beter zijn dan mannen.”

Heel eerlijk gezegd: ik stond verbijsterd van het feit hoe mijn klasgenoten zo een stereotype voor ogen hadden. En dat terwijl ze al drie jaar in de klas zaten met een feministe. Wat ze toch wel ergens hadden moeten weten. Want alleen een feministe, of iemand die gelooft in feminisme, zou studeren in een richting die vooral door mannen werd gedaan.

Ik heb er toen niets op gezegd omdat ik niet volledig was geïnformeerd over het feminisme. Niet dat ik dat nu wel ben. Maar toen wist ik nog niet wat misandrie (mannenhaat) was.

Wanneer ik er nu aan terug denk, heb ik spijt dat ik er toen niet op in ben gegaan. Soms zou ik gewoon terug in de tijd willen gaan om hen te vragen waarom ze nou juist dat voor hun zagen. En of ze eigenlijk wel wisten wat het feminisme inhield. Misschien had ik ze wel kunnen overtuigen dat feminisme noodzakelijk is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s