Wanneer de verveling toeslaat

Blijf in uw kot!

— maggie De Block

Zelfs mijn blog blijft niet gespaard van Corona/covit-19. Het is nu eenmaal een heel belangrijk topic tegenwoordig. Bijna heel de wereld is er mee bezig, dus waarom zou ik er dan ook niet mee bezig zijn?

Binnenblijven

Wel ja, in heel België is iedereen verplicht van binnen te blijven, tenzij ze noodzakelijk weg moeten. Binnen blijven is relatief, we moeten op onze eigen grond blijven. Want met het mooie weer van da afgelopen dagen ga je toch echt niet binnen zitten?
Dus wat heb ik dan maar gedaan? Ik ben rustig op ons terras gaan zitten. Ver weg van de mensen, aangezien onze buren allemaal in een gewoon huis wonen en wij in een duplex.

Mijn vriend had een tijdje geleden de kussens van de loungeset terug buiten gelegd. Dus ik kon lekker gaan liggen in de zon om gezellig een boek te lezen. En ik kon mezelf niet helpen; maar ik vroeg me echt af of deze “lockdown” eigenlijk niet een gift is voor sommige mensen.

De mensen die kunnen mogen bijvoorbeeld thuis werken, dus wachten op een trein die te laat komt hoeft al niet meer. Andere moeten dan al helemaal niet meer komen werken, dus die hebben een soort van “vakantie”. En ja, het wordt inderdaad minder betaald, maar de overheid gaat hier maatregelen voor nemen. Dus buiten wat soberder leven, heb je alle tijd van de wereld?

Verleg je grenzen

Weet je nog? Dat ene boek dat je jaren geleden hebt gekocht en nu gewoon in de kast staat? Wel, nu is je kans om dat boek eens te gaan lezen. Zet je in de zon of in de zetel, en ga gewoon lezen.

Het maakt niet uit wat je doet. Zoek datgene dat je altijd al hebt willen doen, maar nooit de tijd voor had. Neem gewoon eens de tijd voor jezelf. Want niets beter dan af en toe gewoon eens aan jezelf te denken. En ja, je hebt er nu toch eindelijk de tijd voor. Dus laat je eens gaan, niemand zal het je kwalijk nemen dat je voor een keer gewoon niets wilt doen. De rest van het jaar ben je al genoeg aan het rushen en lopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s