De Pil

Rape is the only crime in which the victim becomes te accused

—Freda Adler

Op 1 april, wordt de wet omtrent de anticonceptiepil en de morning-after-pil aangepast. Vanaf nu zijn zo wat alle anticonceptiepillen gratis voor vrouwen tot en met 25 jaar. En de morning-after-pil wordt gratis of kost minder dan 1 euro.

Zoals altijd delen kranten mee wat er allemaal veranderd op de eerste van de volgende maand. En bij sommige onderwerpen kan ik het echt niet laten om eens te gaan kijken naar de reacties. Deze keer stond ik echt enorm versteld. Veel mensen spraken over een ‘neukeroplospil’ of zeiden dat door deze regel jongeren alleen maar werden aangemoedigd om onveilige seks te hebben.

Ik ga heel eerlijk zijn, dit zien, deed me echt pijn. Niet alleen als feministe, maar eerder als slachtoffer van seksuele intimidatie. Want in ons land worden nog altijd vrouwen verkracht, die geen aangifte durven doen. Waardoor ze dus ook niet naar het ziekenhuis gaan, waar ze de nood-anticonceptiepil gratis krijgen.

Sommige mensen beslissen dan om een morning-after-pil te gaan kopen. Maar deze zijn momenteel nog vrij duur. Dus vrouwen die in armoede leven, hebben het geld er gewoon niet voor. Waardoor ze soms toch zwanger geraken.
En ik denk dat veel mensen het met me eens zijn, als ik zeg dat dit een last is die deze vrouwen niet zouden moeten dragen. Het is al erg genoeg dat hun eerbaarheid is aangetast, maar nog eens 9 maanden zwanger zijn, of abortus plegen is soms nog zwaarder.

Dus aan alle mensen die hier zodanig op tegen zijn. Plaats jullie alstublieft even in de schoenen van de vrouwen die verkracht worden en niet naar het politiekantoor stappen om het aan te geven. Bedenk even wat een opluchting het zou zijn als je weet dat je niet zwanger zult geraken van de persoon die jou heeft mishandeld.

Want geloof mij, ik ben niet verkracht, ik ben “maar” aangerand. Maar de gevolgen die dit met zich meebrengt, zijn vrij zwaar. Ik moet zelfs eerlijk zijn, moest mijn mama niet direct hebben gezegd dat we naar de politie moesten, had ik dit misschien nooit gegaan. Dus geloof me, er zijn veel gevallen die het niet willen aangeven uit schrik dat er op hen zal worden neergekeken.

Wil je graag je verhaal eventjes kwijt, je kan mij altijd contacteren. Mijn gegevens vind je op de pagina ‘About the blog’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s