Liefste Lien

Liefste jongere ik,

Het spijt me dat ik nu pas contact zoek. Maar zoals je wel weet is het niet altijd makkelijk om de juiste woorden te vinden en deze te kunnen uitspreken. Veel zeggen dat je leert met de tijd; maar zelfs nu, zoek ik nog altijd naar de juiste woorden.

Ik weet dat je gepest wordt. Ik weet dat het heel veel pijn doet, en dat je er soms gewoon een einde aan wil maken. Maar weet, je bent het echt wel waard. Dat gevecht waar je nu in zit? Ooit stopt het, geloof me. Je gaat de hulp krijgen die je nodig hebt.
Die vrienden waarvan je denkt dat ze het toch niet helemaal begrijpen? Zij doen zo hard hun best om er te zijn voor jou en je te steunen. Misschien begrijpen ze inderdaad niet alles wat er nu door je omgaat. Maar probeer het toch gewoon tegen hen uit te spreken, want alleen zo kunnen ze proberen om je te helpen.

Als ik je vertel dat het leven makkelijker gaat worden hierna, zou ik liegen. Maar dit is niet erg. Want ik ken je, je gaat er door komen. De wereld heeft een levenspad voor je uitgestippeld. Eentje waarin je verdriet gaat kennen en mensen die je dierbaar zijn gaat verliezen. Je gaat het gevoel krijgen dat je diep van binnen dood gaat. Je wereld gaat misschien wel een paar keer instorten. Je gaat zelfs op een bepaald moment denken, waarom allemaal bij mij?
Maar weet, dat deze gebeurtenissen je alleen maar dichter brengen bij de persoon die je ooit zult zijn. Dit gaat misschien raar klinken; je leven is net als een slang. Op een bepaald moment krijg je de keuze, dood gaan of “vervellen”.
In elk moeilijk moment kan je kiezen om te stoppen met vechten of je kan er voor kiezen om te groeien in de gebeurtenis. Als je beslist om te groeien. Weet dan, dat je heel ver zult geraken. Die grote enge berg die nu voor je staat? Ooit zul je de top hiervan bereiken. Wanneer, weet ik zelf nog niet. Want zoals elke bergbeklimmer weet, moet je je tijd nemen om een berg te beklimmen. Soms moet je terug wat afzakken om weer sterker te worden om dan weer een heel stuk te kunnen klimmen. En dat is niets. Want weet dat iedere keer dat je een beetje naar beneden gaat, je een nieuwe techniek leert om weer veel hoger te kunnen klimmen.

Als je zou kunnen terug schrijven zou je me waarschijnlijk vragen wat er nog allemaal te wachten staat voor jou, en of het het echt wel waard is. Ik kan je verzekeren; het is het allemaal waard want je zult heel diepe vriendschapsbanden leggen. Je gaat iemand vinden die oprecht van je houdt en je door alles gaat steunen.
Maar ik ga je niet vertellen welke obstakels je allemaal nog gaat tegenkomen. Want dat zou niet eerlijk zijn. Want dan zou je je best gaan doen om ze te vermijden. En dan zou ik deze brief nooit aan jou kunnen schrijven.

Liefste jonge Lien, je gaat er geraken. Je gaat een rijk leven aan herinneringen leven en diepe connecties leggen. Niet alleen met jezelf, maar ook met je vrienden. Het gaat af en toe nog wel eens tegenslaan, maar je vrienden en familie gaan er altijd zijn om je te steunen en je helpen hier door te komen. Want je vrienden zijn echt pracht mensen. Je familie langs mamaszkant gaat altijd achter je staan, wat je ook doet. En ja, die langs vaderskant, je kent ze hé. Uiteindelijk zal je ze wel ergens leren accepteren.

En vergeet nooit; blijf jezelf, er zijn al anderen genoeg.

Dikke knuffel,

Je oudere ik x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s