Help! Ik ben een lifestyle-blogger.

Succes is not the key to happiness. Happiness is the key to succes. If you love what you are doing, you will be succesfull.

— Albert Schweitzer

Als je me acht jaar geleden had gevraagd of ik een lifestyle-blogger wou worden had ik resoluut ‘NEE’ geroepen. Zelfs nu, kan ik het nog altijd niet geloven dat ik met dit avontuur ben gestart. En ik heb er helemaal geen spijt van. Ook al, ben ik me er van bewust dat mijn berichten misschien niet eens gelezen worden. Toch zal ik verder blijven schrijven.

Liefde voor woorden

Mijn opa was een krak met woorden. Hij heeft meerdere professionele non-fictie stukken geschreven en speeches voor burgenmeesters. Op mijn twaalfde ontdekte ik dat ik zijn passie had overgenomen. Alleen was ik, door mijn fantasie, beter in het schrijven van fictie.

Op een dag, in de zomervakantie, had ik opeens inspiratie voor een verhaal. Ik was zo geïnspireerd dat ik bijna twintig pagina’s heb vol geschreven. Het waren maar twintig pagina’s omdat ik van mijn ouders moest gaan slapen. De dagen daarop ben ik blijven schrijven, tot ik een schrijversblok had. En tot op vandaag is mijn verhaal nog steeds niet afgemaakt.

Dyslexie

Al van het eerste leerjaar wou mijn mama mij laten testen op dyslexie. Maar mijn leerkrachten hielden dit steeds af, want ik was te rustig volgens hun. En ik kon perfect mee met al mijn klasgenootjes, dit was gewoon omdat ik zinnen vanbuiten leerde.
Eigenlijk heb ik pas in het derde echt leren lezen. Wat ervoor zorgde dat mensen vonden dat ik slecht kon lezen. Hierdoor kreeg ik een hekel aan lezen.

Voor ik naar het middelbaar heeft mijn mama me toch eens laten testen door het CLB, en zij vertelde ons dat ik me geen zorgen moest maken.
Twee jaar later, toen een leerkracht aandrong om me te laten testen. Zijn we naar het UZ Gent geweest. Waar, na uren testen, bevestigd werd dat ik dyslexie heb. Maar dat ik dit gewoon kon verbergen door mijn fotografisch geheugen.

Innerlijke stem

Vaak als ik met mensen spreek, vertellen ze mij dat ze jaloers zijn op mijn innerlijke stem, omdat deze volledig ontwikkeld lijkt. Vergis je hier niet om, ik ben nog altijd opzoek naar de juiste woorden in bepaalde situaties.

Bloggen helpt me hier enorm in. Ik ben namelijk nooit iemand die er op uit gaat om mijn “wijsheden” te delen met de wereld. Maar hier, verscholen achter mijn computer? Hier kan ik gepassioneerd zeggen wat er op mijn lever ligt, zonder het gevoel te hebben dat ik mijn gedacht aan iemand opdring. Want wie mijn vertelsels niet wil horen, die hoeft mijn blog gewoon niet te lezen.

Ik ga niet zeggen dat ik alles weet over de dingen die ik vertel. Maar net als iedereen, wil ik steeds meer leren. Dus als je het niet eens met me bent, of je wil graag jouw innerlijke stem eens laten spreken dan mag je altijd, maar echt altijd een reactie na laten.

Want niets is interessanter dan steeds te kunnen blijven leren van elkaar. Want is dit niet waarom iedereen zich in een bepaald onderwerp specialiseert? Om zijn/haar kennis met de rest van de wereld te delen?

Lien; de lifestyle-blogger – FAQ

Maar je verteld ons niet hoe je leeft?’

Dit is waar, en dit doe ik met een reden. Buiten het feit dat ik een hobby blogger ben, cosplay en op Instagram ambassadeur ben van Maison Cajaulet en Helexy, is mijn leven niet zo bijzonder. Ik doe geen super spannende dingen. Wat ik wel doe, is wijsheid verzamelen over bepaalde onderwerpen om mensen hier over in te lichten of mensen bewust maken over maatschappelijke problemen.

‘Waarom dan niet maatschappelijke problemen of bewust worden als onderwerp?

Simpel, omdat ik niet alleen hier over wil praten. Ik ben echt niet iemand die op alles commentaar heeft. Soms wil ik gewoon even iets vertellen over mezelf en hoe ik nu eigenlijk in het leven sta. En aangezien, wanneer je over lifestyle blogt, je het zowat alles kan hebben als onderwerp. Heb ik dus maar gekozen om me te bestempelen als een lifestyle-blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s