Feminisme

Al heel jong worden kinderen geconfronteerd met vooroordelen. Denk maar aan, wanneer je iets gaat kopen voor de geboorte van een kind. Als het een meisje is geef je iets helemaal anders cadeau dan bij een jongen. Maar is dit wel zo eerlijk? Want wie zegt dat meisjes op jonge leeftijd al niet liever met auto’s spelen? Of misschien wil jou zoon wel graag met barbies spelen?

Ik weet niet hoe het bij jullie zit. Maar als ik er open voor uitkom dat ik een feminist ben, wordt ik soms heel raar aan gekeken. Want zo erg is dat tegenwoordig toch niet? Vrouwen hebben toch even veel rechten en kansen als mannen?

Ja, misschien heb je wel gelijk. Misschien kan het toch nog altijd beter. Maar feminisme draait niet alleen om het steunen van vrouwen in eigen land. Nee, het draait ook om de taboe doorbreken in landen waar vrouwen helemaal niet goed vertegenwoordigd zijn.
Denk maar aan sommige Afrikaanse landen waar jonge meisjes nog altijd worden uitgehuwelijkt of dat ze niet naar school mogen, omdat ze moeten helpen thuis.
Er zijn zelfs landen waar ze meisjes expres dom willen houden, uit schrik dat ze in opstand zouden komen omdat ze helemaal niet eerlijk worden behandeld.

Feminisme wordt nog te vaak gezien als taboe. Zelfs zo erg, dat mannen niet altijd durven uitkomen voor het feit dat ze eigenlijk ook wel een beetje feminist zijn. Door hier te bloggen over feminisme, probeer ik deze taboe bel wat door te prikken!

Boek Review: How To Be A Woman?

How To Be A Woman door Caitlin Moran is een van de boeken, waar ik jullie nog echt over wil vertellen. Niet omdat hij zo intellectueel is, maar omdat het een perfect beeld in het leven van een vrouw.

Lees Meer

De Pil

Wie zou ik zijn als ik me niet even zou uitspreken over de zware discussie rond de anticonceptiepil of de morning-after-pil?
Veel vinden dat deze niet (bijna) gratis mag zijn omdat ze denken dat jongeren dan het verkeerde signaal krijgen. Maar is dit ook echt zo?

Lees Meer

Wereld Vrouwendag

In heel de wereld vieren vrouwen de Wereld Vrouwendag. Vaak weten ze niet eens waarom deze dag nu juist wordt gevoerd of waarom exact 8 maart.
Daarom vind ik het belangrijk dat dit eens duidelijk gemaakt wordt. Wist je trouwens dat er een Wereld Mannendag is.

Lees Meer