#metoo

#metoo is misschien een van de meest besproken hashtags in de hele wereld. Ze werd bekend in oktober 2017 nadat verschillende vrouwen Hollywood-producer Harvey Weinstein aanklaagde voor seksueel misbruik.

De hashtag ging toen viraal op Twitter en andere sociale media. Seksueel grensoverschrijdend gedrag werd opeens bespreekbaar.

Toch hebben veel mensen nog schrik om er over te praten. Zeker omdat veel mensen seksueel misbruik nog altijd zien als een taboe. Sommige worden soms zelfs beschuldigd van het “zelf gezocht te hebben”.

Je mag bijvoorbeeld geen sexy kleding meer dragen volgens sommige mensen. Want ja, dan had je toch wel kunnen verwachten dat je aangerand zou worden?

Niemand zit te wachten om seksuele mishandeling mee te maken. Het enige waar heel veel mensen op zitten te wachten is op het moment wanneer seksueel misbruik stopt. Of gewoon al besproken kan worden zonder zich veroordeeld te moeten voelen.

De Pil

Wie zou ik zijn als ik me niet even zou uitspreken over de zware discussie rond de anticonceptiepil of de morning-after-pil?
Veel vinden dat deze niet (bijna) gratis mag zijn omdat ze denken dat jongeren dan het verkeerde signaal krijgen. Maar is dit ook echt zo?

Lees Meer