Psychiatrisch gebrabbel

Begrijp me niet verkeerd. Psychiatrisch gebrabbel gaat niet over de dingen die je psychiater of psycholoog of eender welke hulpverlener heeft verteld. Ik zeg ook helemaal niet dat ze overbodig zijn.

Sterker nog, ik ben heel blij dat deze mensen bestaan. Zeker in deze tijd. We worden steeds vaker geconfronteerd met hulpeloosheid, verdriet, depressie, burn-out, etc.

Het komt er soms zelfs op neer dat je constant gelukkig moet zijn, of er moet iets psychiatrisch mis zin met je. En wel, als er dan echt iets mis is, dan kunnen ze dat wel oplossen met een pilletje.

Het is zo erg aan het worden dat de wachtrijen in de hulpsector, zo lang worden dat het niet meer gezond is. Gewoon, omdat een mens niet meer gewoon verdrietig mag zijn.


Genoeg gebabbeld over al dat ongeluk en geluk en. Het is tijd dat we het nu echt een gaan hebben over wat psychiatrisch gebrabbel nu eigenlijk inhoud;

Psychiatrisch gebrabbel is niet meer dan mijn gedachtes over bepaalde psychiatrische onderwerpen. Waarom dan gebrabbel? Wel simpel, wat ik jullie vertel kan eventueel gewoon op bullshit lijken. Het kan zelfs zijn dat ik maar wat loop te vertellen. Dus neem mijn gebrabbel alsjeblieft niet te zwaar of persoonlijk op. Ik zeg maar de dingen die ik heb meegemaakt of waarvan ik voel dat het gewoon eventjes moet meegedeeld worden.

Over relaties een hoe ze ons beïnvloeden.

Relaties zijn een belangrijk stuk in ons leven. We kunnen niet zonder. Van bij onze geboorte bevinden we ons in een relatie met onze ouders. En naar mate je ouder wordt, komen er steeds meer bij. En dus ik het belangrijk om te weten waar dit nu eigenlijk allemaal om draait.

Lees Meer